Fizioterapia trateaza durerea în călcâi, una din cele mai frecvente afecțiuni

Fizioterapia trateaza în bazele de recuperare medicală, durerea în călcâi- una din cele mai frecvente afecțiuni.

Cauza cea mai frecventă a acesteia este reprezentată de apariția un excrescențe osoase numite osteofit care apare inferior și superior pornind din osul calcaneu, la călcâi, de obicei la ambele picioare. Aceasta pur și simplu înțeapă țesuturile moi de dedesubt, producând inflamație și durere. Apariția ei este determinată genetic (există o anumită predispoziție) și este favorizată de obezitate.

Durerea în călcâi poate fi extrem de supărătoare și se accentuează când persoana respectivă merge.

fizioterapie sector 5

Tratamentul, deși foarte simplu, uneori poate să nu dea rezultatele scontate. Se începe cu recomandarea ca pacientul să poarte talonete calcaneene, un fel de pernuțe care se pun în pantofi și pe care călcâiul se sprijină în poziția verticală. Aceste talonete se găsesc la firmele care comercializează dispozitive medicale.

Fizioterapie

Apoi fizioterapia este foarte importantă, se aplică ultrasunet pentru diminuarea inflamației, proceduri care reduc durerea (curenți de medie și joasă frecvență) și unde de soc.

Este foarte imortant ca pacientul sau pacienta să scadă în greutate, pentru a nu suprasolicita membrele inferioare, în acest caz călcâiele. De asemenea se recomandă achizioționarea de pantofi comozi, cu toc ortopedic nu foarte înalt pentru femei (mai mic de 5 cm) și cu talpă moale. Nu sunt indicați balerinii și papucii cu talpă foarte subțire.

Este bine ca persoana respectivă să evite să meargă pe teren accidentat. In cazuri extreme (durerea foarte intensă, care nu trece la niciun fel de tratament și care durează de mult timp) se poate recurge la terapie Rontgen (iradiere). Este o procedură invazivă și este bine ca medicul și persoana respectivă să fi epuizat toate celelalte metode de tratament, să elimine toate contraindicațiile posibile și să se gândească de doua ori înainte de a lua o decizie.

In clinica noastră din sectorul 5 pacienții pot beneficia pentru această boala de fizioterapie cu ultrasunet și curenți de medie și joasă frecvență care elimină durerea, bai galvanice și nămol.

Vă așteptăm !

Programeaza-te acum online!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Search

+