Ghidul vizitei la medic – cum ne pregatim pentru ecografia abdominala

 

Se intampla ca uneori sa mergem cu teama la medic, atat la consult cat si la analize sau la investigatii neinvazive. Aceasta teama poate avea mai multe surse; fie ca am avut experiente neplacute in trecut si am ramas cu aceasta teama fireasca, fie pentru ca nu suntem informati asupra procedurii care urmeaza sa se desfasoare.

Astfel, pentru ca ne dorim ca vizita la medic sa nu mai reprezinte un motiv de stres pentru pacienti, de astazi incepem seria de articole Ghidul vizitei la medic. Iar astazi va vom spune despre cum trebuie sa va pregatiti pentru ecografia abdominala.

Cu o zi inainte si in ziua ecografiei nu consumati alimente care produc balonare cum ar fi: fasolea, varza, mazarea precum si bauturi carbogazoase. Este indicat sa se administreze preparate care absorb gazele intestinale (ex: Espumisan 2 cp x 3/zi). Cu 6 ore inainte de ecografie nu consumati alimente, se poate consuma doar apa plata. Iar cu 2 ore inainte este obligatoriu sa consumati 500 ml apa plata si sa nu urinati pentru a avea vezica urinara plina.


Daca trebuie sa efectuati o ecografie, clinicile Medic Line va stau la dispozitie. Astfel, va asteptam la Dr. Dragusin Ion, medic primar medicina interna, pentru efectuarea unei ecografii, in baza unei programari facuta la receptiile clinicii sau online, pe www.medic-line.ro. Il gasiti in clinicile Medic Line Prosper si Medic Line Vitan, iar daca aveti intrebari suplimentare il gasiti si pe platforma ConsultaDoctor.ro.

Search

+