Spondiloza cervicală definiție și tratament

Spondiloza cervicală, tratată fizioterapie și kinetoterapie, afectează coloana vertebrală cervicală (în zona gâtului) și este caracterizată de apariția unor osteofite (ciocuri) în partea posterioară a vertebrelor din zona gâtului, acestea având tendința să se unească. Unele persoane prezintă și o rectitudine a coloanei cervicale (adică aceasta nu mai are curbura normală în această zonă), pensare (îngustare) de spații intervertebrale. Consecința acestor modificări sunt cracmentele (senzația că păcăne când întoarcem capul), durerile în zona posterioară a gâtului cu iradiere uneori pe umeri sau pe membrele superioare.

Tratamentul petnru spondiloza cervicală

Tratamentul constă din aplicații de proceduri de fizioterapie care să calmeze durerea și inflamatia locală, precum și masaj, kinetoterapie specifică. Este important ca persoana respectivă să se fereasca de frig, curenți de aer și să poarte în permanență o eșarfă în geantă în caz de nevoie (inclusiv vara). De asemenea ajută foarte mult să se doarmă pe o pernă specială numita ergonomică sau anatomică, pernă ce ajută capul să se relaxeze complet noaptea, păstrând curburile fiziologice ale coloanei cervicale.

In clinica Medic Line din sectorul 5 (Prosper Plaza) puteți beneficia de numeroase proceduri de fizioterapie, kinetoterapie, terapie cu nămol de Techirghiol și masaj.

Vă așteptăm !

Programeaza-te acum online!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Search

+