Ziua Mondiala a Diabetului

Ziua de 14 noiembrie, cand este celebrata Ziua Mondiala a Diabetului, ne duce cu gandul mai des decat oricare alta zi la ceea ce inseamna diabet si la impactul acestuia asupra vietii noastre. Cifrele oficiale spun ca, la nivel mondial, peste 370 de milioane de persoane sufera de diabet, iar mai mult de 280 de milioane sunt luate in evidentele medicilor de specialitate in urma identificarii cu risc crescut de diabet. In fiecare an, peste 4 milioane de persoane mor din cauza diabetului zaharat, iar estimarile Federatiei Internationale de Diabet (FID) sunt sumbre. Conform acestora, pana in anul 2030 numarul persoanelor cu diabet va creste pana la 550 de milioane, iar numarul celor cu risc crescut va ajunge la aproape 400 de milioane. Complicatiile diabetului zaharat pot pune viata pacientilor in pericol, iar cele mai comune dintre acestea sunt: bolile cardio-vasculare, accident vascular cerebral, insuficienta renala, boli neurologice, orbire si amputare.

Conform FID, 70% dintre cazurile de diabet zaharat tip 2 pot fi prevenite sau tinute sub control prin adoptarea unui stil de viata sanatos. Pe langa recomandarea Federatiei Internationale de Diabet, noi va recomandam si un control anual si analizele specifice, de rutina, la un medic specialist Diabetolog, in special daca in familie exista persoane cu diabet.

Ambele clinici Medic Line va stau la dispozitie cu aceasta specialitate medicala. Pentru programari la Dr. Laura Garboan, medic specialist in diabet, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon 021.312.82.82 si 021.325.33.33. De asemenea, va puteti programa si online, pe www.medic-line.ro

 

Daca suferiti de diabet dar nu puteti ajunge imediat la medic insa aveti nevoie de un sfat din partea unui medic specialist, aplicatia ConsultaDoctor va sta la dispozitie. In platforma ConsultaDoctor medicul Laura Garboan va asteapta cu intrebari privind despre afectiunea Dumneavoastra, iar dupa descrierea simptomele veti primi in cel mai scurt timp sfaturi si indrumari din partea acestuia.

Search

+