Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Anunt important!
Avand in vedere evenimentele petrecute in Centrul Comercial Prosper, Clinica Medic Line Prosper, aflata in locatia Calea 13 Septembrie nr. 221-223-225, Sector 5, este inchisa temporar.
Va anuntam ca toti medicii din Prosper s-au relocat in clinicile noastre din Barbu Vacarescu si Vitan, astfel incat pacientii care aveau programari acolo sa fie consultati.
Veti fi contactati pentru noi detalii referitoare la programarea dumneavoastra. Facem tot posibilul sa ne intoarcem in scurt timp inapoi in sectorul 5, la pacientii nostri.

Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.
Echipa Medic Line.
Medic Line

Alergie, răceală sau gripă

Alergie, răceală sau gripă?

În fiecare an, o dată cu venirea primăverii sau la începutul toamnei, inevitabil încep discuțiile despre alergii, răceală sau gripă. Pentru că schimbările bruște de temperatură și înflorirea anumitor plante provoacă secreții nazale, uneori simțim disconfort general și se întâmplă să avem și dureri la înghițire.

Se întâmplă ca de multe ori să asociem manifestările stării actuale de sănătate cu episoade similare, recente, și să încercăm același tratament recomandat de medic și folosit atunci, și care a dat rezultate.

Însă, doar pentru că simptomele sunt similare, nu înseamnă că vorbim despre același diagnostic. Există riscul să fi dezvoltat o alergie la o plantă (chiar dacă până atunci nu ne știam alergici), iar tratamentul pe care îl urmăm și care în trecut ne-a fost benefic să fie, de exemplu, pentru o răceală.

Ca în cazul oricărei boli, un tratament administrat greșit și nerecomandat de un medic specialist poate agrava simptomele cu care ne confruntăm, poate întârzia vindecarea sau poate duce la complicații, inclusiv la apariția altor boli. Astfel, cererea sfatului unui medic, după prezentarea tuturor simptomelor, sau prezentarea la un medic specialist pentru un diagnostic corect și un tratament adecvat este pasul firesc pentru oricare dintre noi.

 

Despre alergii, răceală și gripă

Răceala și gripa sunt cauzate de virusuri. Când un virus ajunge în organism, sistemul imunitar începe și îl atacă, răspunsul imun fiind congestie nazală (sau nas înfundat, așa cum îl știm toți), tuse și uneori febră. Germenii care cauzează tusea sau răceala sunt contagioși și se pot transmite foarte ușor prin strănut, sărut sau o simplă strângere de mână. Efortul organismului în lupta cu virusurile durează aproximativ două săptămâni, după acest timp virusul dispărând din organism, iar noi spunând că “ne-am făcut bine”.

Alergiile sunt de multe ori sezoniere, în ultima perioadă tot mai multe persoane spunând că au dezvoltat alergie la ambrozie.

Ce înseamnă de fapt această alergie? Se poate rezuma în câteva cuvinte, astfel: activitate sporită a sistemului imunitar. Este vorba de o interpretare greșită a organismului privind unele substanțe inofensive (polen, praf, mirosuri puternice etc.) despre care acesta crede că îl pot pune în pericol. Organismul încearcă să lupte, ca și în cazul unei răceli, și apar simptomele specifice: congestie nazală, strănut și tuse. Spre deosebire de răceală sau gripă, alergiile nu sunt contagioase.

Tratamentul alergiilor, răcelilor și gripei

După cum spuneam mai sus, între cele trei există o diferență, iar tratamentul trebuie să fie diferențiat. În cazul gripei și a răcelii, se recomandă odihnă prelungită și consumarea unei cantități mai mare de lichide. Evitarea efortului fizic, a expunerii la frig, la umezeală sau la variații bruște de temperaturi sunt recomandate, iar în unele cazuri medicii pot recomanda antiinflamatorii, analgezice sau, în cazul gripei, antibiotice.

Tratamentul alergiilor se bazează pe adiministrarea de antihistaminice și decongestionante; se recomandă de asemenea evitarea contactului cu alergeni.

După cum spuneam mai sus, simptomele alergiilor, gripei și răcelii sunt similare, iar un medic este cel care poate să facă diferența între ele și să recomande tratamentul potrivit. Vă recomandăm ca înainte de a începe administrarea de medicamente să luați legătura cu un medic pentru o părere avizată.

 

Clinicile Medic Line vă așteaptă pentru investigații de specialitate. Ne găsiți în ambele sedii de luni până vineri, între orele 07.00 – 20.00, și sâmbăta între 07:30 – 11:00. Găsiți aici locațiile clinicilor noastre!

Iar dacă doriți să fiți la curent cu articolele pe care le vom posta, vă așteptăm și pe pagina de Facebook Medic Line!

Str. Brândușelor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, București
Telefon: 0773 387 044
Barbu Vacarescu Direcții
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Telefon: 021 325 33 33

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Vitan
Str. Brândușelor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, București
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line George Cosbuc
Str. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Medic Line Prosper
Calea 13 Septembrie 221-223-225, Etaj 3, Sector 5, București
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate