Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Medic Line

Proiecte Europene

12 Dec 2023

COMUNICAT FINALIZARE PROIECT „Dotare si Renovare Cabinete Medicina de Familie Medic Line Business Health SRL”

Proiecte europene

21 Jul 2023

COMUNICAT INCEPERE PROIECT „Dotare si Renovare Cabinete Medicina de Familie Medic Line Business Health SRL”

Pubertatea precoce

06 Apr 2023

Pubertatea precoce este o tulburare hormonală. Poate fi de origine centrală determinată de maturitatea precoce a hipotalamusului sau a glandei pituitare, deoarece acestea încep să producă prea devreme hormoni gonadotropi care maturizează ovarele sau testiculele. Mai rar întâlnite sunt cazurile de pubertate precoce periferică în care se produc cantități mari de estrogen sau testosteron.

Menopauza – simptome, complicatii, tratament

06 Mar 2023

Menopauza este o stare fiziologică, definită ca încetarea ciclurilor menstruale. Este un diagnostic care se stabiliește retrospectiv la o femeie cu amenoree (lipsa ciclului menstrual) cu o durată mai lungă de 12 luni la care sunt excluse alte cauze patologice.

Drenajul limfatic și beneficiile asupra organismului

14 Dec 2022

Drenajul limfatic poate fi efectuat manual sau folosind un sistem modern alcătuit dintr-un costum ce îmbracă picioarele și este conectat la un aparat de reglare. În timpul procedurii, costumul se umflă și astfel se aplică o presiune asupra zonei respective, în sensul în care circulă limfa. Această procedură nu este dureroasă, este non-invazivă, relaxantă și ajută sistemul să elimine toxinele mult mai ușor, grăbește procesul de curățare al țesuturile, mai exact detoxifierea acestora.

Elongațiile vertebrale

21 Nov 2022

Elongațiile vertebrale (decompresie vertebrală) reprezintă o procedură de recuperare medicală prin care se produce o întindere a țesuturilor moi și o lărgire la nivelul spațiului intervertebral (cervical, toracal sau lombo-sacral), producându-se o presiune negativă, în vederea retracției fragmentului discale hernial, al rehidratării discurilor intervertebrale, a scăderii presiunii intervertebrale și a degajării rădăcinilor nervoase afectate.

Înscrie-te la dr. Ciuntu Cristina, medic de familie și ai doar de câștigat

09 Nov 2022

Este foarte important ca întreaga familie să aibă același medic de familie. Este la fel de important ca acesta să vă fie alături atunci când aveți nevoie, să aibă competențe pentru a putea diagnostica și trata o mare parte din afecțiunile medicale, să vă îndrume și să vă trimită către un alt medic specialist, dar și să aibă experiență cu copiii.

Entorsa de genunchi

26 Oct 2022

Entorsa de genunchi reprezintă o afecțiune de natură traumatică, care apare la nivelul ligamentelor de susținere ale genunchiului, ca urmare a unei mișcări greșite sau a unei lovituri primite în plan frontal sau sagital. În funcție de natura și gravitatea afecțiunii traumatice, ligamentele pot suferi de la o simplă întindere, până la ruptură completă a acestora.

Gonartroza

19 Oct 2022

Gonartroza apare mai frecvent la persoanele vârstnice și produce o degradare lentă și progresivă a cartilajului dumneavoastră articular. Netratată de către un medic specialist ortoped duce la apariția durerii progresive, a zgomotelor articulare (cracmente), a tumefacțiilor locale (umflarea genunchiului), la limitarea mobilității articulare și într-un final la degradarea articulației (mers dificil cu baston sau cârje), respectiv invaliditate.

Iodura de potasiu și accidentele nucleare

10 Aug 2022

Iodura de potasiu este un compus anorganic alcătuit din iod și potasiu, care se folosește de decenii în tratarea unor afecțiuni de tipul hipertiroidiei, gușii endemice, ca expectorant sau în tratarea unor dermatite; de asemenea, a fost utilizat în accidentul de la Cernobâl pentru "saturarea" tiroidei cu iod astfel încât aceasta să nu mai capteze iodul radioactiv din atmosferă, eliberat în urma exploziei nucleare.

Medic Line George Coșbuc și-a deschis porțile!

29 Jun 2022

Spuneam cu puțin timp în urmă că urmează să deschidem “Noul Prosper”. Așa am făcut. Am deschis noua noastră clinică din sectorul 5 care se află pe str. George Coșbuc, nr. 42-44, etaj 2, în zona Piața Chirigiu, pe linia tramvaiului 32.

Povestea Medic Line Prosper continuă!

15 Jun 2022

Povestea Medic Line Prosper continuă. Și continuă într-un mod frumos: într-o locație nouă, mult mai mare și mai încăpătoare. Am ales să rămânem alături de pacienții noștri în sectorul 5. Am ales să fim aproape de cei care au nevoie de noi.

În curând… Medic Line Bușteni

31 May 2022

Anul trecut, pe vremea aceasta, mai exact pe 2 iunie 2021, deschideam cel de-al treilea sediu al nostru, o clinică frumoasă, elegantă, primitoare, care emană bună dispoziție și încredere. Este vorba de clinica Medic Line Barbu Văcărescu. Acum, la un an de la această lansare, am ales să vă anunțăm că în curând, peste câteva săptămâni, vom deschide o noua clinică… de data aceasta la munte.

Alimentația pe timpul verii

23 May 2022

Pe timpul verii, când temperaturile sunt ridicate, organismul nostru are nevoie de o alimentație sănătoasă, bogată în vitamine, fibre și minerale. O dietă de detoxifiere ajută organismul să se curețe de toxine.

Rolul vitaminei D în organismul uman

19 May 2022

Principalul rol este de a regla metabolismul calciului și fosfaților. În acțiunea vitaminei D un factor important, esențial, este magneziul. Nivelul calciului în sânge este esențial pentru procese precum: mineralizarea osoasă, funcția musculară (inclusiv a cordului și a musculaturii organelor interne), procesul de coagulare, activitatea secretorie a glandelor, activitatea sistemului imunitar, dar și altele.

Sindromul premenstrual (SPM)

18 Apr 2022

Sindromul premenstrual este alcătuit din simptome supărătoare fizice, emoționale și comportamentale, care apar în perioada de aproximativ 2 săptămâni dinaintea menstrei.

Amețeli – vertijul pozițional paroxistic benign

10 Feb 2022

Amețeala sau vertijul este fie acea senzație de deplasare a obiectelor în jurul pacientului, fie a deplasării pacientului în jurul obiectelor. Această stare de amețeală este de obicei însoțită de o stare de instabilitate și chiar cădere a pacientului din cauza pierderii reperelor și tendința de a se agăța de ceva pentru a-și menține echilibrul. Starea de dezechilibru nu este întotdeauna însoțită de amețeli.

Recuperare medicală gratuită pentru copilul tău

08 Feb 2022

Kinetoterapia pediatrică dă startul dezvoltării copilului într-un mod sănătos și corect. Se pot trata afecțiuni neurologice, dar și ortopedice, iar exercițiile sunt particularizate în funcție de vârsta copilului. Kinetoterapeutul acordă o mare atenție componenței de relaționare, îmbinând terapia cu joaca, pentru o receptivitate mai ridicată și pentru confortul copilului.

Teste rapide antigen Covid-19 gratuite la Medic Line

27 Jan 2022

În clinicile Medic Line îți poți face acum testul rapid antigen Covid-19 GRATUIT. Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia de oferta noastră: - să fii asigurat la CNAS în momentul efectuării testului antigen; - să ai carte de identitate și/sau permis de ședere valabile pe teritoriul României și în termen de valabilitate la momentul efectuării testului antigen;

Osteodensitometrie (DEXA) acum la super preț

25 Jan 2022

Osteoporoza se caracterizează prin reducerea masei osoase, prin creșterea fragilității osoase și a creșterii riscului de fracturi. Această afecțiune este mult mai întâlnită la femei, după instalarea menopauzei, dar poate apărea și la bărbați dacă nivelul de testosteron este scăzut.

Oxigenoterapia hiperbară o metodă naturală și sigură în refacerea organismului

26 Nov 2021

Terapia cu oxigen hiperbaric este o metodă de a furniza oxigen suplimentar în organism, în principal prin procesul de creștere a presiunii sub care se află în mod normal organismul. Executată corect, este o procedură medicală sigura, fără iradiere, fără dureri.

Terapia Shockwave acum în Clinicile Medic Line

01 Nov 2021

Terapia shockwave sau terapia cu unde de șoc este o metodă modernă de tratament folosită în tratarea diverselor patologii ale sistemului musculo-scheletal. Este un tratament non-invaziv care utilizează undele acustice și le transmite la nivelul zonei afectate.

Terapia cu oxigen hiperbaric în recuperarea post Covid-19

26 Oct 2021

Oxigenoterapia hiperbarică, denumită și terapia cu oxigen hiperbaric, reprezintă metoda 100% naturală în recuperarea post infecție Covid-19. Infecția cu Covid-19 atacă de cele mai multe ori plămânii și sistemul respirator, provocând leziuni care pot persista și după vindecarea pacienților.

Eliberăm fișe auto la cel mai bun preț! Doar 130 lei

22 Oct 2021

La Medic Line Barbu Văcărescu obții fișa medicală auto pe loc, în aceeași zi, la doar 130 lei! Eliberăm fișa medicală pentru obținere și preschimbare permis de conducere pentru următoarele categorii: A, A1, A2, AM, B, B1 și BE. IMPORTANT: Momentan, în clinica Medic Line Barbu Văcărescu nu se mai pot efectua fișe auto. Revenim cu informații imediat ce vom relua programările.

Terapia TECAR

15 Oct 2021

Terapia TECAR (Transfer Energetic Capacitiv și Rezistiv) este în acest moment unul dintre cele mai moderne tratamente folosite în recuperarea medicală. TECAR este o metodă non-invazivă care se bazează pe transferul de energie (curenți de înaltă frecvență) în țesutul afectat. Cu alte cuvinte, curenții intră în țesut și se transformă în căldură ducând astfel la încălzirea țesutului.

Vitamina D și importanța suplimentării acesteia

06 Sep 2021

Vitamina D este o vitamină liposolubilă care se formează în piele sub acțiunea razelor UV sau este adusă în organism prin alimente (ficat, pește gras, gălbenuș de ou) sau suplimente. Acțiunea ei principală constă în reglarea metabolismului fosforului și calciului, precum și în remodelarea osoasă.

Înscrie-te la medicul de familie din clinica Medic Line Barbu Văcărescu

26 Aug 2021

În cabinetul nostru de Medicină de Familie vei fi ascultat, înțeles și ajutat. Împreună găsim soluțiile cele mai bune astfel încât să rezolvăm rapid toate afecțiunile tale medicale. Medicul nostru de familie colaborează foarte bine cu ceilalți medici specialiști și îți eliberează trimiterile necesare către aceștia ori de câte ori ai nevoie. Treceți-ne pragul și veți găsi un loc plin de energie pozitivă, o ambianță relaxantă, un loc cald și primitor.

Alergia la polenul de Ambrozie

10 Aug 2021

Ambrozia atinge perioada de maximă polenizare în lunile august - septembrie, poate începe din iulie și se întinde până la sfârșitul lui octombrie. Este suficientă o concentrație de polen în aer de sub 30 grăunciori de polen/m3 pentru a induce o reacție alergică. Persoanele foarte sensibile pot fi afectate chiar de 1-2 grăunciori de polen/m3.

Deviația septului nazal

09 Aug 2021

Deviaţia septului nazal face parte din grupul malformaţiilor nazale cel mai frecvent întâlnită în practică. Diagnosticul pozitiv al unei deformaţii septale se stabileşte pe baza examenului clinic şi uneori radiologic. Cel mai frecvent simptom este obstrucţia nazală. Jena respiratorie este de obicei permanentă, de partea fosei obstruate. Obstrucţia nazală completă este excepţională, uneori fiind mai accentuată de partea fosei nazale mai libere şi care este explicată prin hipertrofia compensatorie a cornetului inferior.

Arta tinerilor “tonitzari” prezentă la Medic Line

06 Aug 2021

Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza” este mai mult decât o unitate de învățământ. Este locul unde își dau întălnire de fiecare dată talentul, creativitatea și frumosul. Este locul unde micii artiști transmit prin lucrările lor stări sufletești filtrate prin prisma experiențelor personale.

Testul alergologic ALEX (Allergy Explorer)

29 Jul 2021

Testul Alex este primul test alergologic multiplex în vitro, ce permite măsurarea simultană a IgE total și IgE specific. Alex se bazează pe tehnologia cu nano particule - pe baza compoziției panelurilor de testare a extractelor de alergeni și a alergenilor moleculari.

Osteoporoza. Informații și sfaturi pentru prevenirea apariției acesteia

22 Jul 2021

Osteoporoza este o boală scheletică sistemică ce se caracterizează prin scăderea masei osoase, deteriorarea microarhitecturii osoase, creșterea fragilității osoase și a riscului de producere a fracturilor (mai ales la nivelul coloanei vertebrale, șoldurilor, încheieturii mâinii, humerusului, coastelor, pelvisului).

Testul rapid antigen pentru diagnosticarea COVID-19

13 Jul 2021

În clinicile Medic Line se efectuează Testul Rapid Antigen pentru detectarea virusul SARS-CoV-2, depistând astfel infecția COVID-19. Vrei să pleci în vacanță sau vrei să iei parte la un eveniment special și ai nevoie de testul rapid antigen? Vino la Medic Line și beneficiază de super oferta noastră.

Scapă de migrene cu ajutorul dispozitivului GammaCore

12 Jul 2021

Migrena este o durere de cap severă care poate persista pentru mult timp și care este resimțită pe o parte a capului. Există o proporție considerabilă de pacienți care au dureri pe ambele părți ale capului.

Rinita vasomotorie

17 Jun 2021

Rinita vasomotorie sau rinita nonalergică apare atunci când țesuturile din interiorul cavității nazale se inflamează. Diagnosticul de rinită vasomotorie este pus după excluderea formei alergice, ceea ce impune efectuarea testelor cutanate şi a analizelor de sânge.

Ce este depresia și cum scăpăm de ea

07 Jun 2021

Depresia, căci de ea este vorba, nu iartă pe nimeni, de ești bogat sau sărac, tânar sau bătrân, femeie, bărbat sau copil. Depresia se instalează lent pe parcursul mai multor săptămâni, fiind adesea asociată cu evenimentele negative din viața unei persoane (eșecuri sau conflicte din viața personală sau profesională, boli somatice, în special cele care evoluează cu dureri cronice).

Testul RT PCR pentru diagnosticarea COVID-19

17 May 2021

În clinicile Medic Line se efectuează acum Teste RT-PCR SARS-CoV2 pentru diagnosticarea COVID-19. Metoda Real Time PCR (RT-PCR) evidențiază prezența virusului în tractul respirator. Este o investigație care se realizează prin recoltarea exsudatului nazofaringian.

Clinicile Medic Line – într-o continuă expansiune. În curând… lansăm Medic Line Barbu Văcărescu

26 Apr 2021

Din pasiune pentru domeniul medical, din pasiune pentru tot ceea ce înseamnă viață sănătoasă și din bucuria de a vedea cât mai mulți oameni sănătoși, am ales să mai deschidem încă o clinică Medic Line.

Fibroscopia nazo-faringo-laringiană

02 Mar 2021

Fibroscopia reprezintă o metodă modernă de diagnostic, utilizată frecvent în cabinetele ORL. Cu ajutorul acestei investigații sunt depistate cauzele unor simptome nazale și faringo-laringiene.

Terapia Deep Oscillation în recuperarea respiratorie, post infectare cu SARS-CoV-2

19 Feb 2021

Terapia Deep Oscillation poate aduce o contribuție importantă la procesul de vindecare și recuperare respiratorie al persoanelor care au contractat virusul COVID-19. Această terapie poate încetini sau chiar opri progresul fibrozei ducând la o scădere a aderenței fibrotice între plămâni și peretele toracic.

Suntem alături de viitoarele mămici prin programul “Voucher Materna București”

29 Jan 2021

Avem întotdeauna grijă de sănătatea pacienților noștri. Lucrăm intens la dezvoltarea de noi campanii promoționale, benefice pentru toți cei care ne trec pragul. Toate acestea pentru că ne pasă și pentru că vrem să vă știm sănătoși.

Coxartroza afectează șoldurile, tratează-te!

29 Dec 2020

Coxartroza sau artroza șoldului este o afecțiune prin care cartilajul articular din șold se diminuează progresiv până la dispariție. Cartilajul articular este ca un fel de cauciuc ce se găsește în articulații între oase pentru a nu le lăsa să se frece între ele și pentru a absorbi șocurile.

Kinetoterapia, efecte benefice pentru organism

29 Dec 2020

Exercițiile fizice, recuperarea medicală sau medicina sportivă ar trebui recomandate încă din copilărie de către medicul specialist, în funcție de particularitățile fiecărui individ (afecțiuni asociate, predispoziții).

Nămolul un procedeu terapeutic disponibil și în București

29 Dec 2020

Nămolul de Techirghiol tratează reumatismul cronic (artroze, dureri ligamentare), stresul, insomnia, elimină toxinele de la nivelul pielii pe care o catifelează, elimină grăsimile de sub piele, stimulează sistemul imunitar, ameliorează durerile, este antiinflamator și antiseptic (elimină germenii patogeni).

Copilul tău are platfus?

29 Dec 2020

Toţi copiii au la naştere laba piciorului plată, urmând ca de la 3 ani să înceapă arcuirea tălpii piciorului (să se formeze arcul plantar). Această arcuire se definitivează în jurul vârstei de 10 ani.

Fizioterapia tratează durerea în călcâi

29 Dec 2020

Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni la nivelul piciorului și al gleznei este durerea de călcâi. Cauza cea mai frecventă este reprezentată de apariția unor excrescențe osoase numite osteofite. Acestea pur și simplu înțeapă țesuturile moi de dedesubt, producând inflamație și durere.

Ce analize e bine să-ţi faci an de an

29 Dec 2020

Chiar dacă ne simţim bine, efectuarea unor controale anuale, urmate de alte investigaţii recomandate de medic în funcţie de vârstă şi de factorii de risc, este un obicei pe care merită să ni-l formăm.

De ce durerile articulare se accentuează în timpul iernii?

29 Dec 2020

Odată cu instalarea anotimpului rece, durerile articulare se accentuează, iar pacienții cu afecțiuni ale aparatului locomotor se prezintă în număr tot mai mare la medic. Acest fenomen poate fi explicat printr-o încetinire a metabolismului în timpul iernii. Circulația sângelui încetinește, iar corpul trece în „modul de hibernare”, o fază de letargie parțială. Mai întâi sunt irigate organele vitale, cum ar fi creierul, iar mai apoi trunchiul, brațele și picioarele, cu mușchii și articulațiile.

Alergie, răceală sau gripă

29 Dec 2020

În fiecare an, o dată cu venirea primăverii sau la începutul toamnei, inevitabil încep discuțiile despre alergii, răceală sau gripă. Pentru că schimbările bruște de temperatură și înflorirea anumitor plante provoacă secreții nazale, uneori simțim disconfort general și se întâmplă să avem și dureri la înghițire.

10 lucruri pe care orice pacient cu diabet trebuie să le știe

29 Dec 2020

Diabetul este o boală care poate fi prevenită și ținută sub control prin dietă și exerciții fizice, zilnic. Impactul diabetului zaharat asupra populației este din ce în ce mai mare, în fiecare an medicii înregistrând tot mai multe cazuri de diabet. Mai jos găsiți câteva sfaturi legate de stilul de viață de care este indicat să țineți cont.

Bolile de ochi. Diagnosticul de cataractă

29 Dec 2020

Una dintre afecțiunile oftalmologice este cataracta, principala cauză de pierdere a vederii la persoanele cu vârsta de peste 55 ani. Cataracta determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea transparenței cristalinului. Cataracta se diagnostichează foarte ușor. Este nevoie doar de un consult oftalmologic de rutină.

Cum ne pregătim pentru ecografia abdominală

29 Dec 2020

Ecografia abdominală este o metodă imagistică nedureroasă de investigare a organelor interne prin care medicul specialist evaluează starea de sănătate și funcționalitatea acestora. La ecografia abdominală se folosesc undele sonore cu frecventă înaltă pentru a produce imagini clare ale organelor vizate.

Despre ochi – mituri și adevăruri medicale

29 Dec 2020

Ochii se află pe locul doi în topul celor mai complexe organe ale corpului uman, având peste 2 milioane de componente. Locul unu este ocupat de creier. Ochiul uman prelucrează zeci de milioane de informații pe secundă. Vederea este funcția primară a sistemului oftalmologic, cel mai important simț al omului.

Este tinitusul tratabil?

29 Dec 2020

Tinitusul sau țiuitul din urechi este definit ca sunetul pe care îl auzim în ureche, în absenta unul stimul extern. Adică, urechea aude un sunet pe care nimeni în jur nu-l aude. Sunetul este emanat din interiorul urechii.

Cum reacționează pielea la frig

29 Dec 2020

Pielea reprezintă interfața dintre organism și mediul exterior, având un rol esențial în percepția temperaturii ambientale, contribuind astfel la menținerea echilibrului termic al corpului. Medicii specialiști în dermatologie ne oferă soluții cu privire la îngrijirea pielii.

Artroza – tipuri, simptome, diagnostic, tratament

29 Dec 2020

Artroza este o boală degenerativă a articulațiilor. Cunoscută și sub denumirea de osteoartrită (OA), este o afecțiune în care cartilajul articular se deteriorează și devine mult mai moale și mai subțire. Acest proces degenerativ poate avea loc la nivelul tuturor articulațiilor, însă cel mai frecvent este procesul de la nivelul articulațiilor coloanei vertebrale, genunchilor, șoldurilor, al degetelor de la mâini și picioare.

Gonartroza sau boala genunchilor

29 Dec 2020

Gonartroza sau artroza genunchiului este cea mai frecventă boală reumatică a genunchiului, întâlnită în mod special la femei. Este o boala degenerativă a articulațiilor provocată de degenerarea cartilajului până la distrugerea completă a acestuia.

Spondiloza cervicală – simptome, diagnostic, tratament

29 Dec 2020

Spondiloza cervicală afectează coloana vertebrală cervicală (în zona gâtului) și este caracterizată de apariția unor osteofite (ciocuri) în partea posterioară a vertebrelor. Spondiloza se tratează prin fizioterapie și kinetoterapie.

Diabetul zaharat

29 Dec 2020

Diabetul zaharat este una dintre bolile metabolice cronice, netransmisibile ale sistemului endocrin care implică tulburări ale metabolismelor glucidic, lipidic și proteic. Diabetul zaharat declanșează atunci când organismul nu produce suficientă insulină sau produce insulină, dar aceasta nu este utilizată în mod eficient.

Nutriția oncologică

28 Dec 2020

Planul de terapie nutrițională în cancer cuprinde recomandări nutriționale specific adaptate fiecărui caz în parte (dieta personalizată pe calorii și nutrienți), introducerea de suplimente nutritive orale atunci când alimentația normală nu mai poate acoperi necesarul energetic zilnic sau o nutriție enterală sau parenterală suportivă pentru fazele mai avansate de boală.

Nutriția Life-Style - un stil de viață sănătos

23 Dec 2020

Un stil de viață sănătos înseamnă îmbinarea unei alimentații potrivite cu o gândire și o atitudine pozitivă. Sănătatea este cel mai de preț lucru și de aceea trebuie să fim atenți de fiecare dată ce alimente consumăm și cum le combinăm.

Nutriția pentru bolile metabolice

23 Dec 2020

Bolile metabolice sunt caracterizate prin reacţii chimice anormale care pot produce modificări ale procesului metabolic. Pentru diagnosticarea afecțiunilor metabolice se recomandă un screening metabolic complet la fiecare 6 luni. Analizele biologice mai vechi de 6 luni nu mai pot avea valoare diagnostică corectă și trebuie repetate.

Nutriția la copii sau vârstnici

23 Dec 2020

Copiii și vârstnicii reprezintă două grupe de vârstă extreme, cu nevoi nutriționale speciale și care trebuie adaptate perioadei de creștere, respectiv regresiune. Dacă la grupa copiilor predomină în special tulburări ale statusului nutrițional de tip supraponderalitate - obezitate (prin aport caloric dezechilibrat și lipsa mișcării), la vârstnici, pe fondul modificărilor de apetit, a patologiilor asociate specifice vârstei, a sedentarismului fizic și inactivității intelectuale, apar în special modificări de tip denutriție, demineralizări, hipovitaminoze.

Nutriția și slăbitul în timpul perioadei de lăuzie și alăptare

23 Dec 2020

După naştere (perioada de lăuzie, perioada de alăptare) organismul mamei trece prin numeroase modificări, una dintre ele fiind pierderea în greutate. Pentru revenirea corectă la o greutate anterioară sarcinii este recomandată o dietă echilibrată și sănătoasă.

Nutriția la gravide. Monitorizarea pe perioada sarcinii

23 Dec 2020

Alimentația în timpul sarcinii este foarte importantă atât pentru binele mamei, cât și al copilului. Medicului diabetolog - nutriționist îi revine rolul de supraveghere metabolică și nutrițională a sarcinii, fiind necesară o evaluare tip screening metabolic a gravidei la începerea sarcinii, cu reevaluare ulterioară la mijlocul perioadei - în apropierea săptămânii 20 de sarcină și ulterior spre finalul ei.

Tipuri de infiltrații și importanța lor

16 Nov 2020

Infiltrațiile intra-articulare sunt proceduri utilizate în ameliorarea durerilor și reducerea inflamațiilor la nivelul articulațiilor. Infiltrațiile intra-articulare sunt recomandate de medicul specialist în urma unui consult alcătuit din examen clinic și investigații paraclinice (radiografii, ecografii, RMN), în funcție de caz.

Electromiografie – EMG

10 Nov 2020

Electromiografia (EMG) este procedura realizată de medicul neurolog prin care evaluează funcțiile nervilor periferici și a activității musculare. Denumirea corectă este electroneuromiografie. Electromiografia are un rol important în evaluarea pacienților cu boli neuromusculare.

Ecografia Doppler Cervico-Cerebrală

10 Nov 2020

Ecografia Doppler Cervico-Cerebrală ajută la diagnosticarea și evaluarea afecțiunilor vasculare. Medicul neurolog efectuează o astfel de investigație pentru a vedea dacă arterele carotide sau vertebrale sunt îngustate și dacă sângele circulă cu flux normal la nivelul acestora.

Tiroida și hipotiroidismul. Cauze, Diagnosticare, Tratament

10 Nov 2020

Tiroida este una din cele mai mari și importante glande endocrine ale organismului. Glanda tiroidă are un rol important în reglarea metabolismului și funcțiilor vitale ale organismului. Forma pe care o are tiroida este cea în formă de fluture.

Colposcopia, metoda prin care poți preveni cancerul de col uterin

27 Oct 2020

Colposcopia este investigația prin care se examinează tractul vaginal (col uterin, vagin, vulvă) cu ajutorul aparatului numit colposcop. Acest tip de aparat permite mărirea imaginii până la de 60 de ori, în funcție de tipul aparatului. Tot cu ajutorul acestui aparat se examinează și mucoasa vulvară (vulvoscopie). Se poate folosi și un videocolposcop prin care se pot vedea în timp real, pe ecran, eventualele leziuni.

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Busteni
Bd. Libertatii Nr. 192, Busteni, Prahova
Medic Line George Cosbuc
Bd. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line Vitan
Str. Branduselor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, Bucuresti
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate