Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Anunt important!
Avand in vedere evenimentele petrecute in Centrul Comercial Prosper, Clinica Medic Line Prosper, aflata in locatia Calea 13 Septembrie nr. 221-223-225, Sector 5, este inchisa temporar.
Va anuntam ca toti medicii din Prosper s-au relocat in clinicile noastre din Barbu Vacarescu si Vitan, astfel incat pacientii care aveau programari acolo sa fie consultati.
Veti fi contactati pentru noi detalii referitoare la programarea dumneavoastra. Facem tot posibilul sa ne intoarcem in scurt timp inapoi in sectorul 5, la pacientii nostri.

Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.
Echipa Medic Line.
Medic Line

Bolile de ochi. Diagnosticul de cataractă

Una dintre afecțiunile oftalmologice este cataracta, principala cauză de pierdere a vederii la persoanele cu vârsta de peste 55 ani. Cataracta determină scăderea progresivă a vederii prin pierderea transparenței cristalinului.

Cataracta se diagnostichează foarte ușor. Este nevoie doar de un consult oftalmologic de rutină.

Când diagnosticul de cataractă este confirmat, pacientul își pune automat următoarele întrebări:

  • Sunt prea tânăr pentru a avea cataractă?
  • Poate fi cataracta vindecată prin tratament medicamentos?
  • Operația de cataractă este obligatorie? Ce se întâmplă dacă nu mă operez?
  • Cât timp pot amâna operația?

 

De ce eu?

Cu toate că este cunoscut faptul că apare la toate vârstele, cataracta este mai frecventă la persoanele în vârstă. Expunerea la anumite frecvențe luminoase intense sau expunerea la radiațiile ultraviolete cresc riscul de apariție a acestei boli.

 

Poate fi cataracta vindecată prin tratament medicamentos?

În ciuda tuturor încercărilor de până acum, nu a fost găsit un tratament medicamentos care să vindece cataracta. Utilizarea antioxidanților poate încetini, prin proprietățile anti-îmbătrânire, evoluția cataractei. Recomandarea este să nu dați crezare tuturor medicamentelor miraculoase apărute pe piață și să nu folosiți picături de ochi cu substanțe necunoscute, deoarece acestea pot face mai mult rău globului ocular și pot provoca inclusiv reacții alergice.

 

Când este momentul potrivit pentru operația de cataractă?

Răspunsul este greu de dat și acesta variază în funcție de stilul de viață al pacientului, de profesia acestuia și de nevoile vizuale. Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, este o decizie care trebuie luată pe baza cât mai multor informații. Astfel, pacientul trebuie să discute cu medicul chirurg despre procedura propriu-zisă și despre recuperarea postoperatorie pentru a alege cel mai bun moment pentru operație. Scopul operației este de a îmbunătăți calitatea vieții și a vederii pacientului. Așa cum spuneam mai sus, momentul trebuie ales în funcție de nevoile pacientului și de activitatea zilnică desfășurată. De exemplu, dificultățile în citire sau în condusul unei mașini pot afecta viața pacientului, iar în astfel de cazuri aceștia aleg să se supună cât mai repede intervenției chirurgicale.

Mulți pacienți aleg să facă operația când cataracta se află într-un stadiu incipient. În cazul cataractei aflata într-un stadiu avansat, nu este indicat ca operația să fie amânată mult timp deoarece șansele de reușită sunt mai reduse, iar perioada de recuperare este mai îndelungată.

 

Dacă simțiți că ochii dvs. obosesc repede și că vederea este încețoșată, trebuie să vă adresați medicului oftalmolog. Iar pentru un control oftalmologic de specialitate vă așteptăm în cadrul clinicilor Medic Line Prosper și Medic Line Vitan.

Vă puteți programa online aici, simplu și rapid. Iar pentru un consult de la distanță vă stăm la dispoziție prin serviciul TeleMedicLine, consultație prin apel audio-video.

Dr. Morărescu Ioana Mihaela

Medic Primar Oftalmologie

Dr. Morarescu Ioana Mihaela Medic Primar, Oftalmologie
Dr. Morarescu Ioana Mihaela
Medic Primar Vitan
Str. Brândușelor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, București
Telefon: 0773 387 044

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Vitan
Str. Brândușelor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, București
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line George Cosbuc
Str. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Medic Line Prosper
Calea 13 Septembrie 221-223-225, Etaj 3, Sector 5, București
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate