Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Anunt important!
Avand in vedere evenimentele petrecute in Centrul Comercial Prosper, Clinica Medic Line Prosper, aflata in locatia Calea 13 Septembrie nr. 221-223-225, Sector 5, este inchisa temporar.
Va anuntam ca toti medicii din Prosper s-au relocat in clinicile noastre din Barbu Vacarescu si Vitan, astfel incat pacientii care aveau programari acolo sa fie consultati.
Veti fi contactati pentru noi detalii referitoare la programarea dumneavoastra. Facem tot posibilul sa ne intoarcem in scurt timp inapoi in sectorul 5, la pacientii nostri.

Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.
Echipa Medic Line.
Medic Line

De ce durerile articulare se accentuează în timpul iernii?

Odată cu instalarea anotimpului rece, durerile articulare se accentuează, iar pacienții cu afecțiuni ale aparatului locomotor se prezintă în număr tot mai mare la medic.

Cum se explică acest lucru?

Acest fenomen poate fi explicat printr-o încetinire a metabolismului în timpul iernii. Circulația sângelui încetinește, iar corpul trece în „modul de hibernare”, o fază de letargie parțială. Mai întâi sunt irigate organele vitale, cum ar fi creierul, iar mai apoi trunchiul, brațele și picioarele, cu mușchii și articulațiile.

Există în esență două tipuri de dureri articulare:

  • cele determinate de degenerescența cartilajului (artroza);
  • cele inflamatorii.

În cazul artrozei, frigul reduce vâscozitatea lichidului sinovial, astfel încât articulațiile sunt mai puțin lubrifiate și durerea prin frecare crește. Durerile inflamatorii, dimpotrivă, se diminuează la frig extrem și uscat, ca de exemplu într-o cameră rece. Frigul moderat al iernii, combinat cu o umiditate ridicată, generează mai multă durere.

Oricare ar fi formele tulburărilor reumatice, intensificarea durerii este întotdeauna declanșată de o cascadă de inflamații. Inflamația este caracterizată, printre altele, de o creștere a radicalilor liberi care circulă în țesuturi. Aceștia mențin inflamația și durerea.

Asimilarea unei doze suficient de mari de antioxidanți, cum ar fi vitamina E și vitamina C, poate ajuta la reducerea episoadelor dureroase. Societatea Elvețiană de Nutriție recomandă să se consume cinci porții de fructe și legume în fiecare zi și o mână de nuci și semințe. De asemenea, recomandă consumul alimentelor complete. Administrarea simultană de vitamine trebuie discutată împreună cu medicul dumneavoastră.

 

Recomandări:

  • Deplasați-vă în mod regulat, în ciuda durerii și a frigului, pentru a vă activa metabolismul și pentru a stimula circulația și producerea lichidului sinovial.
  • Dacă preferați exercițiile de interioer -> kinetoterapie și hidrokinetoterapie, profitați de ofertele disponibile pe website-ul nostru.
  • Când faceți exerciții în aer liber, asigurați-vă că purtați haine groase, respectiv mănuși și căciulă. Articulațiile trebuie să fie mentinute calde, fără să transpirați.
  • Puteți ameliora durerea articulară expunând-o la căldură blândă în duș sau cada de baie, sau folosind dispozitive încălzite și masaj blând.
  • Dacă niciuna dintre acestea nu ajută, mergeți la medicul dumneavoastră. Vă va ajuta să faceți față climei reci și umede.

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Vitan
Str. Brândușelor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, București
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line George Cosbuc
Str. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Medic Line Prosper
Calea 13 Septembrie 221-223-225, Etaj 3, Sector 5, București
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate