Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Anunt important!
Avand in vedere evenimentele petrecute in Centrul Comercial Prosper, Clinica Medic Line Prosper, aflata in locatia Calea 13 Septembrie nr. 221-223-225, Sector 5, este inchisa temporar.
Va anuntam ca toti medicii din Prosper s-au relocat in clinicile noastre din Barbu Vacarescu si Vitan, astfel incat pacientii care aveau programari acolo sa fie consultati.
Veti fi contactati pentru noi detalii referitoare la programarea dumneavoastra. Facem tot posibilul sa ne intoarcem in scurt timp inapoi in sectorul 5, la pacientii nostri.

Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.
Echipa Medic Line.
Medic Line

Despre ochi – mituri și adevăruri medicale

Ochii se află pe locul doi în topul celor mai complexe organe ale corpului uman, având peste 2 milioane de componente. Locul unu este ocupat de creier. Ochiul uman prelucrează zeci de milioane de informații pe secundă.

Vederea este funcția primară a sistemului oftalmologic, cel mai important simț al omului.

Există câteva mituri legate de ochi și vedere, dar medicii specialiști le-au anulat. 😊

 

Mitul 1: Daca mănânci morcovi, ți se va îmbunătăți vederea

Adevăr medical: Într-adevăr, morcovii conțin vitamina A care este benefică în buna funcționare a ochilor. Dar există și foarte multe fructe și legume care conțin mai multe vitamine (de exemplu vitamina C și E) și care sunt mult mai eficiente. Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să consumăm morcovi, dar nu în exces.

 

Mitul 2: Faptul că lucrezi la calculator poate dăuna ochilor

Adevăr medical: Folosirea unui calculator / laptop nu poate dăuna ochilor. Faptul că îl folosești țoată ziua, de dimineața până seara, fară pauze, poate obosi ochii. De aceea, este indicat să clipești mai des pentru a umezii ochii, să faci pause mai dese, să îți iei ochii din laptop și să privești în altă parte etc.

 

Mitul 3: Dacă citești și lumina din încăpere este difuză, ți se strică vederea

Adevăr medical: Trebuie reținut faptul că lumina difuză sau slabă nu strică vederea. Într-adevăr, atunci când lumina este slabă, ochii se concentrează mai mult ca să vadă mai bine și automat obosesc mai repede. Este indicat să se folosească o lampă care să bată pe zona unde citești, astfel încât să ai suficientă lumina, iar ochii să nu mai obosească.

 

Mitul 4: Dacă porți ochelari sau lentile de contact tot timpul, ți se va strica vederea

Adevăr medical: Dacă ochelarii sau lentilele de contact sunt cele recomandate de medicul oftalmolog, atunci purtatul lor nu este o problemă. Dacă în timpul purtării ochelarilor corecți vederea a început să slăbească, atunci aceasta se întâmplă din altă cauză, poate una genetică, dar nu din cauza ochelarilor.

 

Sănătatea ochilor este deosebit de importantă și necesită o atenție deosebită atât din partea medicilor, cât și a pacienților.

Așa că, îți recomandăm să consulți un medic oftalmolog de specialitate atunci când simți orice neregulă la ochii tăi: vedere încețoșată, dureri de cap, pete oarbe etc.

Fă-ți o programare în Clinicile Medic Line din Prosper și Vitan pentru un consult de specialitate.

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Vitan
Str. Brândușelor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, București
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line George Cosbuc
Str. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Medic Line Prosper
Calea 13 Septembrie 221-223-225, Etaj 3, Sector 5, București
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate