Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Anunt important!
Avand in vedere evenimentele petrecute in Centrul Comercial Prosper, Clinica Medic Line Prosper, aflata in locatia Calea 13 Septembrie nr. 221-223-225, Sector 5, este inchisa temporar.
Va anuntam ca toti medicii din Prosper s-au relocat in clinicile noastre din Barbu Vacarescu si Vitan, astfel incat pacientii care aveau programari acolo sa fie consultati.
Veti fi contactati pentru noi detalii referitoare la programarea dumneavoastra. Facem tot posibilul sa ne intoarcem in scurt timp inapoi in sectorul 5, la pacientii nostri.

Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.
Echipa Medic Line.
Medic Line

Deviația septului nazal

      Deviaţia septului nazal face parte din grupul malformaţiilor nazale cel mai frecvent întâlnită în practică.

      În legătură cu mecanismul de producere se descriu deformaţii ale septului spontane apărute în urma unui viciu de dezvoltare (lipsa de armonie între creşterea scheletului septal şi cadrul osos maxilo-cranian) şi deformaţii traumatice consecutive unor fracturi sau luxaţii ale oaselor proprii nazale sau a scheletului cartilaginos septal, mai ales la vârsta când structura osteo-cartilaginoasă a piramidei nazale nu este încă osificată.

Diagnosticul pozitiv al unei deformaţii septale se stabileşte pe baza examenului clinic şi uneori radiologic.

     Cel mai frecvent simptom este obstrucţia nazală. Jena respiratorie este de obicei permanentă, de partea fosei obstruate. Obstrucţia nazală completă este excepţională, uneori fiind mai accentuată de partea fosei nazale mai libere şi care este explicată prin hipertrofia compensatorie a cornetului inferior.

     Tulburările reflexe, ca de exemplu cefalee rebelă, rinoree apoasă pot fi determinate de deviaţiile înalte ale septului sau de prezenţa unor creste sau pinteni.

Manifestările auriculare de tipul catarului tubo-timpanic, otite catarale recurente, hipoacuzie de transmisie de partea obstrucţiei nazale, apar în urma tulburărilor de permeabilitate tubară consecutive unei deviaţii posterioare a septului.

      Examenul radiologic confirmă în totalitate constatările clinice.

Tratamentul este chirurgical. În funcţie de amploarea deviaţiei pot fi practicate rezecţii, repoziţionări sau rinoplastii.

Programați-vă online pentru investigații de specialitate.

Dr. Radu Mioara

Medic Specialist ORL

Dr. Radu Mioara Medic Specialist, O.R.L.
Dr. Radu Mioara
Medic Specialist Prosper Vitan Barbu Vacarescu
Barbu Vacarescu Direcții
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Telefon: 021 325 33 33
Str. Brândușelor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, București
Telefon: 0773 387 044

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Vitan
Str. Brândușelor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, București
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line George Cosbuc
Str. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Medic Line Prosper
Calea 13 Septembrie 221-223-225, Etaj 3, Sector 5, București
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate