Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Medic Line

Entorsa de genunchi

Entorsa de genunchi reprezintă o afecțiune de natură traumatică, care apare la nivelul ligamentelor de susținere ale genunchiului, ca urmare a unei mișcări greșite sau a unei lovituri primite în plan frontal sau sagital. În funcție de natura și gravitatea afecțiunii traumatice, ligamentele pot suferi de la o simplă întindere, până la ruptură completă a acestora.

Entorsele de genunchi sunt clasificate în funcție de gravitatea acestora, astfel:

  • Entorsa ușoară (grad I) în care ligamentele suferă o usoară întindere, genunchiul rămânând stabil, pacientul resimte o sensibilitate dureroasă.
  • Entorsa medie (grad II) în care unul dintre ligamente suferă o ruptură parțială, genunchiul este parțial instabil, pacientul resimte durere la mobilizare.
  • Entorsa gravă/severă (grad III) în care ligamentele suferă o ruptură totală, se poate produce chiar și fractură, genunchiul este instabil, pacientul resimte durere severă la mobilizare și impotență funcțională totală.

Simptomele apărute sunt durerea, tumefacția locală, echimoza și impotența funcțională (limitarea mișcării).

Diagnosticarea acestei afecțiuni se realizează de către medicul specialist ortopedie-traumatologie care va afectua un examen clinic local (palpare, testarea mobilității și a stabilității prin teste specifice), atât la nivelul genunchiului afectat, cât și la cel sănătos (pentru a se verifica și compara stabilitatea avută inițial), va recomanda atât investigații imagistice (radiografie, ecografie sau RMN), cât și ce tratament să urmați.

Entorsele de grad I necesită imobilizarea suprafeței articulare cu ajutorul a unei fașe elastice, gheață locală de 2-3 ori pe zi într-un prosop, repaus fizic 10 zile, tratament medicamentos (antiinflamator, antialgic, decontracturant) și recuperare medicală.

Entorsa de grad II necesită imobilizarea gipsată sau purtarea unei orteze specilizate 21-30 de zile, mers fără sprijin pe membrul pelvin afectat cu ajutorul cârjelor, repaus fizic, tratament medicamentos (antiinflamator, antialgic, decontracturant și anticoagulant) și recuperare medicală.

Entorsa de grad III necesită intervenție chirurgicală de tip artroscopic, în vederea reconstrucției ligamentare și recuperare medicală.

Dacă suferiți o accidentare la nivelul genunchiului dumneavoastră, vă așteptăm la o consultație în cadrul clinicilor Medic Line, la domnul dr. Tutovanu Andrei Costin, medic specialist ortopedie-traumatologie, doctor în științe medicale, în vederea diagnosticării rapide și a prescrierii tratamentului de urmat.

Dr. Tutovanu Andrei Costin

Medic specialist ortopedie-traumatologie

Doctor în științe medicale

Data: 26.10.2022
Taguri: entorsa, entorsa de genunchi, entorsa grad I, entorsa grad II, entorsa grad III, simptome entorse, tratamentul entorselor, cauzele entorselor, consultatie la cabinet, Medic Line, medic ortoped, doctor in stiinte medicale
George Cosbuc Direcții
Bd. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Telefon: 0769 077 700
Barbu Vacarescu Direcții
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Telefon: 021 325 33 33
Str. Branduselor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, Bucuresti
Telefon: 0773 387 044

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line Busteni
Bd. Libertatii Nr. 192, Busteni, Prahova
Medic Line Vitan
Str. Branduselor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, Bucuresti
Medic Line George Cosbuc
Bd. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate