Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Anunt important!
Avand in vedere evenimentele petrecute in Centrul Comercial Prosper, Clinica Medic Line Prosper, aflata in locatia Calea 13 Septembrie nr. 221-223-225, Sector 5, este inchisa temporar.
Va anuntam ca toti medicii din Prosper s-au relocat in clinicile noastre din Barbu Vacarescu si Vitan, astfel incat pacientii care aveau programari acolo sa fie consultati.
Veti fi contactati pentru noi detalii referitoare la programarea dumneavoastra. Facem tot posibilul sa ne intoarcem in scurt timp inapoi in sectorul 5, la pacientii nostri.

Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.
Echipa Medic Line.
Medic Line

Este tinitusul tratabil?

Tinitusul sau țiuitul din urechi este definit ca sunetul pe care îl auzim în ureche, în absenta unul stimul extern. Adică, urechea aude un sunet pe care nimeni în jur nu-l aude. Sunetul este emanat din interiorul urechii.

Tinitusul este de cele mai multe ori un simptom al unor tulburări ale urechii, care poate să apară brusc și să dispară la fel de repede, sau poate fi o problemă de lungă durată, care se întinde pe câțiva ani.

Există mai multe tipuri de tinitus:

 • Continuu / intermitent;
 • Frecvența joasă / frecvența înaltă / frecvențe multiple;
 • Pulsatil / nepulsatil;
 • Într-o singură ureche / în ambele urechi;
 • Asociat cu pierderea auzului / auz normal.

 

Cauzele pentru apariția tinitusului sunt multiple:

 • Infecție a urechii;
 • Indus de medicamente;
 • Post-traumatic;
 • Tumori (la nivelul urechii sau al creierului).

Cu toate acestea, există multe cazuri în care nu este identificată cauza tinitusului. Pacientul se trezește într-o dimineață cu sunetul în urechi.

Alături de o examinare amănunțită din partea unui medic ORL (inclusiv verificarea timpanului), investigațiile mai cuprind și o audiogramă (test de auz) și un RMN al creierului.

Tratamentul tinitusului poate fi dificil. Deși au fost testate și recomandate mai multe medicamente, acestea nu au avut efect. Cu toate acestea, fiecare pacient trebuie evaluat în mod independent, iar opțiunile de tratament trebuie să fie personalizate, în funcție de simptome.

 

Câteva sfaturi pentru suferinzii de tinitus:

 • Evitați să mai fumați;
 • Evitați expunerea la sunete puternice și ascultatul muzicii în căști;
 • Noaptea: tinitusul este întotdeauna mai puternic pe timp de noapte deoarece nivelul de zgomot ambiental scade. În acest caz este indicat să păstrați în încăpere un fundal sonor (televizor, radio etc.), însă cu volumul redus.

Sfaturile și informațiile de mai sus sunt orientative, iar un diagnostic exact se poate stabili în urma examinării de către un medic ORL. Astfel, în cazul în care unele dintre simptomele descrise mai sus vă sunt cunoscute, vă așteptăm în Clinicile Medic Line pentru un control de specialitate.

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Vitan
Str. Brândușelor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, București
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line George Cosbuc
Str. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Medic Line Prosper
Calea 13 Septembrie 221-223-225, Etaj 3, Sector 5, București
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate