Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Anunt important!
Avand in vedere evenimentele petrecute in Centrul Comercial Prosper, Clinica Medic Line Prosper, aflata in locatia Calea 13 Septembrie nr. 221-223-225, Sector 5, este inchisa temporar.
Va anuntam ca toti medicii din Prosper s-au relocat in clinicile noastre din Barbu Vacarescu si Vitan, astfel incat pacientii care aveau programari acolo sa fie consultati.
Veti fi contactati pentru noi detalii referitoare la programarea dumneavoastra. Facem tot posibilul sa ne intoarcem in scurt timp inapoi in sectorul 5, la pacientii nostri.

Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.
Echipa Medic Line.
Medic Line

Spondiloza cervicală – simptome, diagnostic, tratament

Spondiloza cervicală afectează coloana vertebrală cervicală (în zona gâtului) și este caracterizată de apariția unor osteofite (ciocuri) în partea posterioară a vertebrelor. Spondiloza se tratează prin fizioterapie și kinetoterapie.

Unele persoane prezintă și o rectitudine a coloanei cervicale (adică aceasta nu mai are curbura normală în această zonă), pensare (îngustare) de spații intervertebrale. Consecința acestor modificări sunt cracmentele (senzația că păcăne când întoarcem capul), durerile în zona posterioară a gâtului cu iradiere uneori pe umeri sau pe membrele superioare.

 

Artroza este o afecțiune reumatologică care constă în degradarea progresivă a cartilajului articular și formare locală de os nou. Reprezintă cea mai frecventă suferință articulară, incidența sa crescând pe măsura înaintării în vârsta și atingând vârful în jurul vârstei de 55-75 ani, atât la bărbați cât și la femei.

Localizarea procesului artrozic se realizează, în general la nivelul articulațiilor cu mare mobilitate:

  • genunchiul (gonartroză);
  • șoldul (coxartroză);
  • mână (artroza mâinilor);
  • articulațiile coloanei vertebrale (spondiloza cervicală, toracală, lombară).

Este cunoscut faptul că boala artrozică este asimptomatică mult timp, astfel trece neobservată. Debutul artrozei este unul lent, durerea articulară constituind cel mai important și mai persistent simptom al artrozei, indiferent de localizarea sa.

 

Simptomele spondilozei cervicale sunt:

  • durerea la nivelul coloanei cervicale care variază ca intensitate; poate fi localizată strict în zona afectată sau poate iradia de-a lungul rădăcinilor nervoase (de ex, brațe);
  • cracmentele locale (senzația de trosnitură/pocnitură locală) la mișcarea gâtului;
  • limitarea mobilității locale (ex: flexia - extensia capului, datorată tot durerii locale).

În funcție de nivelul unde este localizată afecțiunea, în funcție de gravitatea și progresia spondilozei, pot apărea:

  • durerea de cap la nivel occipital
  • amețeli, vertij
  • tulburări vizualeAceste simptome menționate pot fi accentuate de mișcările de rotație ale capului.

 

Tratamentul pentru spondiloza cervicală

Tratamentul constă în proceduri de fizioterapie care să calmeze durerea și inflamația locală, precum și masaj, kinetoterapie specifică. Este important ca persoana respectivă să se ferească de frig și să poarte în permanență o eșarfă în geantă în caz de nevoie (inclusiv vara). De asemenea, ajută foarte mult să se doarmă pe o pernă specială (ergonomică sau anatomică), pernă ce ajută capul să se relaxeze complet noaptea, păstrând curburile fiziologice ale coloanei cervicale.

Obiectivele tratamentului spondilozei cervicale sunt reprezentate de scăderea durerii și inflamației, creșterea mobilității articulare și ameliorarea calității vieții. Aceste obiective se dobândesc atât prin terapia non medicamentoasă, cât și prin cea medicamentoasă, în funcție de necesitățile pacientului.

Proceduri de fizioterapie și kinetoterapie se realizează în clinicile Medic Line din Prosper și Vitan.

Programează-te din timp!

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Vitan
Str. Brândușelor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, București
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line George Cosbuc
Str. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Medic Line Prosper
Calea 13 Septembrie 221-223-225, Etaj 3, Sector 5, București
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate