Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Anunt important!
Avand in vedere evenimentele petrecute in Centrul Comercial Prosper, Clinica Medic Line Prosper, aflata in locatia Calea 13 Septembrie nr. 221-223-225, Sector 5, este inchisa temporar.
Va anuntam ca toti medicii din Prosper s-au relocat in clinicile noastre din Barbu Vacarescu si Vitan, astfel incat pacientii care aveau programari acolo sa fie consultati.
Veti fi contactati pentru noi detalii referitoare la programarea dumneavoastra. Facem tot posibilul sa ne intoarcem in scurt timp inapoi in sectorul 5, la pacientii nostri.

Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.
Echipa Medic Line.
Medic Line

Tipuri de infiltrații și importanța lor

Infiltrațiile intra-articulare:

Infiltrațiile intra-articulare sunt proceduri utilizate în ameliorarea durerilor și reducerea inflamațiilor la nivelul articulațiilor.

Infiltrațiile intra-articulare sunt recomandate de medicul specialist în urma unui consult alcătuit din examen clinic și investigații paraclinice (radiografii, ecografii, RMN), în funcție de caz.

Este o tehnică minim invazivă și se realizează prin introducerea unei substanțe anti-inflamatoare (de obicei cortizon, cu sau fără anestezie locală) în articulație, pentru tratarea diferitelor afecțiuni articulare degenerative sau boli reumatice (cea mai frecventă fiind artroza la nivelul genunchiului, șoldului, umărului, gleznei, poliartrita reumatoida, lupus eritematos sistemic, artrita reactivă, guta).

Pacientul este informat cu privire la riscurile minime ce pot apărea, precum sângerarea sau infecția intra-articulară. Acestea sunt prevenite prin oprirea temporară a tratamentului anticoagulant sau antiagregant și prin dezinfectarea temeinică a zonei în care se realizează infiltrația.

Alte reacții adverse pot fi:

 • înroșirea pielii la locul injecției;
 • durere ușoară la nivelul articulației ce se contracarează cu administrare de antiinflamator la nevoie, gheață și repaus articular. Adică, evitarea pentru 48 de ore a efortului fizic intens și a procedurilor de fizioterapie pentru articulația infiltrată.

Infiltrațiile peri-articulare:

Infiltrațiile peri-articulare sunt proceduri utilizate în ameliorarea durerilor și reducerea inflamațiilor la nivelul țesuturilor moi. Este o tehnică prin care se introduce o substanță anti-inflamatoare (de obicei cortizon, cu sau fără anestezie locală) în țesuturi moi, pentru tratarea diferitelor afecțiuni peri-articulare (cea mai frecventă fiind tendinita la nivelul umărului sau cotului, bursită la nivelul umărului sau șoldului, tenosinovita, fascieta, trigger points/puncte dureroase, sindrom de tunel carpian).

Avantajele infiltrațiilor:

 • eliminarea sau ameliorarea durerii (reduce inflamația);
 • îmbunătățirea mobilității articulare;
 • utilă în tratamente de reabilitare și fizioterapie.

Infiltrațiile pot avea și reacții adverse. Printre acestea amintim:

 • durere/disconfort la nivelul locului unde a fost făcută injecția;
 • atrofie a țesutului adipos și hipopigmentare tegumentară;
 • inflamația articulației ca urmare a substanței injectate;
 • infecția articulației;
 • cefalee, transpirații profuze;
 • leșin;
 • calcificări la nivelul articulației;
 • pancreatita;
 • metroragie;
 • creșterea temporară (2-3 zile) a tensiunii arteriale și a glicemiei;
 • reacții alergice, anafilaxie (foarte rar).

Infiltrațiile cu acidul hialuronic

Acidul hialuronic este o soluție vascoelastică sub formă de gel injectabil care funtioneaza ca un lubrifiant, hrănește cartilajul și îl protejează de șocuri, scade durerea și inflamația, el fiind secretat natural de învelișul genunchiului (sinoviala).

Un genunchi artrozic secreta mai puțin acid hyaluronic, iar necesarul lui este mai mare ca al unui genunchi sănătos. De aceea se suplimenteza, în general, printr-o infiltrație mono-doză cu un concentrat ridicat de acid hialuronic.

Infiltrațiile cu acid hialuronic sunt recomandate în artroza genunchiului sau a altor articulații precum șold, glezna, umăr, pumn. De asemenea este indicat și în leziunile de cartilaj (condropatie) diagnosticate la examenul RMN sau intra-operator.

Avantajele infiltrațiilor cu acid hialuronic:

 • inhibă durerea;
 • reduce inflamația;
 • crește mobilitatea;
 • lubrifiază articulația, protejează cartilajul osos și membrana sinovială;
 • reduce consumul de medicamente și nu are efecte secundare;
 • scade riscul de artroplastie.

Un avantaj al injecțiilor intraarticulare cu acid hialuronic este acela că procedura este lipsită de complicații majore. Cel mai frecvent, pot apărea umflarea și disconfortul la nivelul locului injectării.

Contraindicații:

 • hipersensibilitate la substanța administrată;
 • pacienți în tratament cu anticoagulante sau cu tulburări de coagulare;
 • hipertensiune arterială necontrolată (în cazul administrării de cortizon);
 • diabet zaharat necontrolat (în cazul administrării de cortizon).

Infiltrațiile cu PRP (plasma trombocitară concentrată)

În cazul acestei infiltrații, plaja de afecțiuni ce pot fi tratate este și mai întinsă. Cele mai bune rezultate sunt în stadiile incipiente sau acute ale afecțiunii și la persoane tinere. Infiltrația este indicată în leziuni de cartilaj, rupturi musculare, leziuni degenerative (apărute în timp) sau acute (rupturi parțiale) de tendon, precum și inflamații acute sau cronice ale tendoanelor (epicondilită internă sau externă, tendinita coafei rotatorii, cvadricipitala, patelara, Achileana, plantară sau ale altor tendoane ale membrelor). De asemenea post-operator se folosește pentru a ajuta la vindecarea leziunilor de menisc suturate, integrării grefoanelor ligamentare și a reinserțiilor tendinoase (coafa rotatorie, Achilean, etc.)

Infiltrații cu corticosteroizi (antiinflamatoare)

Corticosteroizii sunt substanțe ce au aceleași proprietăți cu cortizolul, secretat natural de glandele suprarenale. Rolul lor este de a scădea durerea și inflamația țesuturilor moi. Indicația lor este în tendinite, fasceite, bursite, teno-sinovite precum și în artroze ale genunchiului, gleznei și a altor articulații. Datorită structurii cristaloide, eliberarea este lentă și efectul de durată (3-6 luni).

Programează-te în oricare dintre clinicile noastre și beneficiază de consult de specialitate:

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Vitan
Str. Brândușelor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, București
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line George Cosbuc
Str. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Medic Line Prosper
Calea 13 Septembrie 221-223-225, Etaj 3, Sector 5, București
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate