Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Medic Line

Turbinotomia cu radiofrecventa (reductie cornete nazale inferioare cu radiofrecventa)

Aceasta procedura se adreseaza persoanelor ce acuza obstructie nazala persistenta care se datoreaza inflamatiei mucoasei de la nivelul cornetelor nazale inferioare (rinita).Rinita poate fi de cauza alergica sau non-alergica. La cea non-alergica pot fi implicati factori de mediu (noxe, praf, fum, uscaciunea aerului etc.) sau folosirea pe termen lung a spray-urilor vasoconstrictoare (cele care desfunda nasul rapid de tipul Bixtonim, Olynth etc.). Obstructia nazala poate fi cauza pentru cefalee, rinosinuzite recurente, sforait, apnee de somn obstructiva, otita seroasa medie sau disfunctie tubara.

                Reductia cornetelor nazale inferioare cu radiofrecventa se face in cabinet, cu anestezie locala de contact, cu ajutorul unui electrod special si curent de inalta frecventa. Procedura consta in reductia volumetrica a mucoasei de la nivelul cornetelor nazale inferioare prin patrunderea cu electrodul in 3-4 puncte pe lungimea acestora. Aceasta interventie nu are contraindicatii, este nedureroasa si cu sangerare minima sau chiar deloc, astfel ca pacientul nu va avea nevoie de tamponament nazal. Dupa efectuarea interventiei este posibil ca pacientul sa simta ca nasul este chiar mai infundat decat inainte, dar senzatia se va remite progresiv pe masura ce apare vindecarea tesutului (acest fapt  datorandu-se inflamatiei ce apare local in urma procedurii)

                Rezultatele finale apar dupa aproximativ 3-4 saptamani, timp in care pacientul va respecta recomandarile primite.

Data: 27.06.2023
Taguri: turbinotomia cu radiofrecventa, reductie cornete nazale, cornete nazale, turbinotomia

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line Busteni
Bd. Libertatii Nr. 192, Busteni, Prahova
Medic Line Vitan
Str. Branduselor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, Bucuresti
Medic Line George Cosbuc
Bd. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate