Str. George Cosbuc 42-44, Sector 5
Str. Branduselor 2-4, Sector 3
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2
Medic Line

Ecografia Doppler Cervico-Cerebrală

Ecografia Doppler Cervico-Cerebrală ajută la diagnosticarea și evaluarea afecțiunilor vasculare. Medicul neurolog efectuează o astfel de investigație pentru a vedea dacă arterele carotide sau vertebrale sunt îngustate și dacă sângele circulă cu flux normal la nivelul acestora.

Ecografia Doppler cervico-cerebrală este o investigație imagistică în timp real, nedureroasă și nedăunătoare, care folosește ultrasunetele pentru evaluarea vaselor de la nivelul toracelui superior, gâtului și capului.Ecografia Doppler cervico-cerebrala include:

  • examenul extracranian
  • examenul transcranian.

În funcție de situație, medicul neurolog poate opta doar pentru unul dintre examene.

Investigația începe întotdeauna cu examenul extracranian care se efectuează cu ajutorul unui transductor linear, aplicat pe piele împreună cu un gel special. Medicul neurolog evaluează traiectul și calibrul vaselor, aspectul pereților și modul de curgere a sângelui, prezența plăcilor de aterom și aspectul acestora, prezența stenozelor / ocluziilor vasculare.

Examenul transcranian color-codat se efectuează cu ajutorul unui transductor cu suprafață mică și plană aplicat pe ferestrele osoase de la nivelul craniului (temporală, suboccipitală, transorbitară, submandibulară). Se evaluează modul de curgere a sângelui la nivelul arterelor cerebrale bazale pentru depistarea stenozelor/ocluziilor, malformațiilor vasculare, efectelor secundare ale stenozelor/ocluziilor extracraniene, etc. Este obligatorie efectuarea examenului extracranian înaintea celui transcranian.

Pentru Ecografia Doppler cervico-cerebrală nu există contraindicații și nu sunt necesare pregătiri speciale pentru efectuarea acestei investigații.

Efectuarea unei ecografii Doppler a arterelor cervico-cerebrale este indicată:

  • în cazul în care ați avut un eveniment vascular ischemic în antecedente (infarct cerebral, infarct miocardic);
  • sunteți deja diagnosticat/ă cu o stenoză vasculară care necesită monitorizare;
  • necesită urmărire postendarterectomie sau angioplatie percutană cu montare de stent;
  • aveți unul sau mai mulți factori de risc pentru ateromatoză și accident vascular cerebral: hipertensiune arterială, dislipidemie (valori crescute ale colesterolului și/sau trigliceridelor), boli cardio-vasculare și ateromatoză/ateroscleroză diagnosticată la nivelul altor artere (aortă, coronare,arterele membrelor inferioare), diabet zaharat, fumatul;
  • aveți istoric familial de accident vascular cerebral sau boală cardiacă ischemică;
  • aveți un suflu în regiunea cervicală detectat de către medic în timpul examenului fizic;
  • aveți semne și/sau simptome care ridică suspiciunea unei patologii vasculare cervicocerebrale (anumite forme de dureri de cap și amețeli, amorțeli ale membrelor, țiuituri, vâjâieli în urechi, pierderi de conștientă, tulburări de vedere etc.
  • ați fost supus/ă iradierii regiunii cervico-cerebrale pentru neoplazii.

În funcție de modificările evidențiate, medicul dumneavoastră neurolog va stabili tratamentul adecvat pentru prevenirea complicațiilor.

Recomandări Medic Line:

Dacă ați efectuat o ecografie Doppler cervicală sau cervico-cerebrală anterior și aveți rezultatul disponibil, luați-l cu dumnevoastră.

Durata examinării variază între 30 și 45 de minute. Timpul necesar examinării nu poate fi determinat cu exactitate înainte de începerea investigației.

În cadrul clinicii medicale Medic Line din Vitan se efectuează o astfel de ecografie.

Dna. Dr. Dragomir Andreea, medic specialist neurologie, are o vastă experiență în Ecografia Doppler și Electromiografie (EMG).

Programați o consultație în Clinica Medic Line Vitan aici sau la numărul de telefon: 0773 387 044. 

Listă prețuri:

  • Consultație – 320 lei
  • Ecografie Doppler artere cervico-cerebrale – Examen Extracranian (vase cervicale) – 350 lei
  • Ecografie Doppler artere cervico-cerebrale – Examen Extracranian + Transcranian color (vasele din interiorul capului) – 450 lei

Dr. Dragomir Andreea

Medic Specialist Neurologie

Data: 10.11.2020
Taguri: Ecografie doppler, doppler cervico-cerebral, exament extracranian, examen transcranian, neurologie, medic specialist neurolog, dr dragomir andreea, competente neurologice, afectiuni vasculare, investigatie imagistica, medic line, clinica medicala, clinici medicale vitan, medic line prosper
Dr. Dragomir Andreea Medic Specialist, Neurologie
Dr. Dragomir Andreea
Medic Specialist
Str. Branduselor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, Bucuresti
Telefon: 0773 387 044

Avem întotdeauna grijă de sănătatea ta.

Misiunea noastră este de a îmbunătăți calitatea vieții fiecărui pacient care alege să apeleze la serviciile noastre medicale. Oferim acces la tehnologii de cea mai bună calitate și punem la dispoziție tot suportul medicilor devotați și competenți.
Medic Line Barbu Vacarescu
Str. Barbu Vacarescu Nr. 42A, Sector 2, Bucuresti.
Medic Line Busteni
Bd. Libertatii Nr. 192, Busteni, Prahova
Medic Line Vitan
Str. Branduselor Nr. 2-4, Etaj 1, Sector 3, Bucuresti
Medic Line George Cosbuc
Bd. George Cosbuc Nr. 42-44, Sector 5, Bucuresti.
Abonează-te acum la newsletter-ul nostru.
© Toate drepturile rezervate